Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: سال هاست که آبشارمارگون پذیرای گردشگران مختلف از جای جای استان فارس و نقاط مختلف کشور شده است.

آبشاری زیبا که در اغلب فصول سال پرآب است. اما حضور گسترده گردشگران باعث شده چهره آبشار به لحاظ بهداشتی، زیست محیطی و منظری همیشه نازیبا باشد. گردشگران همیشه از نقاط مختلف آبشار بالا می روند، عده ای در چندمتری آن قلیان ارائه می کنند و برخی ها نیز خدمات غذاخوری ایجاد کرده اند تا جایی که به شدت محیط زیست آبشار زشت، غیر بهداشتی و نامناسب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر حضور گردشگران در میان درختان این منطقه باعث شده که درختان نیز آسیب های جدی ببینند و به شدت فرسوده شوند.

آبشار مارگون  به ارتفاع ۷۰ متر و عرض ۱۰۰ متر در فاصله ۴۵ کیلومتری شهرستان سپیدان به یاسوج و در ۱۳۰ کیلومتری شیراز قرار گرفته که حاصل رودخانه کمهر و حوزه آبخیز آن است.

منطقه حفاظت شده آبشار مارگون در سال ۷۸ با مصوبه شورای حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده جنگلی اعلام شد. این آبشار سرچشمه رودخانه است و در بالای کوه نیز هیچ رودخانه‌ای قرار ندارد بلکه از بدنه دیواره صخره‌ای کوه، چشمه های زیادی وجود دارد که آب از آن‌ها به بیرون می‌ریزد که در این راستا مارگون هم بزرگ‌ترین و هم مرتفع‌ترین آبشار چشمه‌ای در جهان است  که امروز با اقدامات محیط زیست فارس از مشکلات زیستی محیطی که گردشگران و دیگر افراد برایش ایجاد کردند  رهایی یافته است.

جمع آوری اغذیه فروشی ها

 در این رابطه مدیر کل محیط زیست فارس به خبرنگار مهر گفت: اخیرا بازدیدی از این آبشار صورت گرفت و دیدیم که وضعیت بسیار ناهنجار و نامناسب  در محیط وجود دارد.

آبشار در حال تخریب بود

ظهرابی با  با بیان اینکه گردشگری در مارگون بی ظابطه بوده است، بیان کرد: آبشار مارگون یکی از آثار طبیعی ویژه کشور است که به بدترین شکل ممکن  بهره برداری می شود و خود آبشار نیز به سمت تخریب پیش می رود.

وی گفت: نوع استفاده از چنین محیطی هایی باید تماشا و عکاسی باشد ولی آنچه مشاهده می شود این است که گردشگران از سر و کول آبشار بالا می روند و به نقاط مختلف آن دسترسی دارند.

مدیر کل محیط زیست فارس گفت:  همچنین در چند متری آبشار خوراکی، نوشیدنی و قلیان سرو و ارائه می شد که با استانداردهای حفاظت و بهره برداری پایدار تناسب ندارد.

ظهرابی ادامه داد: بر همین مبنا دستوری از اداره کل محیط زیست فارس صادر شد تا اداره شهرستان سپیدان این فعالیت های اقتصادی مخرب را جمع آوری  و ساماندهی کند.

وی گفت: برنامه ریزی می کنیم برای مشارکت مردم محلی آبشار مارگون، سازوکار مدیریتی مناسبی طراحی کنیم و تا مبتنی بر حفاظت و بهره برداری پایدار باشد، به این شکل که مسیرهای خاصی برای طبیعت گردان تعریف شود و بازدید کنندگان در همین مسیرهای مشخص تردد کنند و اقامت های حاشیه آبشارکه زیر درختان صورت می گیرد به صورت کامل متوفق شوند.

وی توضیح داد که آنقدر فرسایش ناشی از اقامت گردشگران درزیر درختان زیاد است که ریشه درختان از خاک بیرون آمده است.

مدیر کل محیط زیست فارس تاکید کرد که باید هرگونه پیاده روی خارج از مسیر  کنترل شود و افزود: در سنوات قبل با همکاری جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی، باعات محدوده آبشار برای اقامتنگاه های موقت در نظر گرفته شده بود تا خدمات ارائه بدهند اما الان دیده شده  حتی در صخره های آبشار فعالیت های مخربی صورت می گیرد.

وی عنوان کرد: فغالیت های آموزشی، فرهنگسازی و مشارکت مردم محلی برای حفاظت و بهره برداری  از آبشار را باید با جدیت مورد توجه قرار دهیم.

وی در این رابطه گفت: شرکت تعاونی در این منطقه وجود دارد که در صورتی که با معیارهای ما توافق کنند در چارچوب قوانین، ما آمادگی داریم که مدیریت منطقه را با آنها به اشتراک بگذاریم و از مشارکت مردم بهره مند شویم.

ایجاد برج تماشای آبشار مارگون

مدیر کل محیط زیست فارس اعلام کرد: باید محل مناسب برای تماشای آبشار و عکس برداری از آن پیش بینی کنیم و اگر شرایط مالی اجازه دهد بتوانیم محلی به اسم برج تماشای آبشار مارگون با مصالح بومی منطقه در خارج از نقطه دید آبشار ایجاد کنیم تا ضمن استفاده از آبشار و تصویربرداری عکاسان، گردشگران آموزشهای زیست محیطی لازم را در خصوص آبشار در طول مسیرها دریافت کنند.

وی با اشاره به اینکه بهشت گمشده نیز شرایط شبیه به این آبشار را دارد، افزود: همچنین برای پارک ملی بمو نیز برنامه ریزی هایی داریم که نیازمند حضور بخش خصوصی است.

به گزارش مهر، به هر حال شرایط آبشار مارگون در حال ارتقاست و از این منظر جوامع محلی نیز باید در راستای حفاظت و همچنین بهره برداری پایدار با طرح های تعریف شده این آبشار و سایر مناطق حفاظت شده همکاری کنند تا این میراث های طبیعی همچنان زنده بمانند.

 

کد خبر 4754616

منبع: مهر

کلیدواژه: آبشار مارگون حمید ظهرابی محیط زیست فارس اربعین 98 اربعین حسینی بوشهر مرز مهران ایلام زائران اربعین گرگان قزوین سانحه تصادف شهرکرد استانداری سمنان بازگشت زائران اربعین شیراز موکب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۲۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود.امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

کد خبر 6089248

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک